Köksskor och samtliga
yrkesskor för gastronomi måste erbjuda den allra bästa komforten och hygienen. Många timmars stående och gående, långa sträckor: ovanmaterial, sula och fotbädd måste vara exakt anpassade efter dessa krav. Vår
Pantolette Belluno är ett paradexempel på en perfekt kökssko. Ovanmaterialet i äkta läder är okänsligt och lättskött, vilket är ett krav i arbetet på restaurang, matsal, barer, krogar och storkök . Den fällbara hälremmen gör att man kan ställa in storleken individuellt. Sulan är självrengörande och halkskyddande enligt SRC. Arbetstofflan är bränslebeständig, antistatisk och beständig mot animaliska fetter och luter, vilket gör den intressant för många olika områden inom gastronomin. Vitt och svart är de populäraste färgerna även för denna yrkessko.
Om branschorganisationen föreskriver skyddsskor till gastronomiormådet är
ABEBA skyddsskor Rhodos i vitt och svart ett bra val. Dessa yrkesskor har stålkappa och passar för gastronomi enligt BGR 111; en riktig allroundsko för yrkeslivet. En arbetstoffla för dam och herr, från storlek 36 till 46.